Advertisement

Italyada Turk Koyu - italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ... : İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip.

Italyada Turk Koyu - italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ... : İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip.. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor.

Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la turchia olarak anılmaya başlamış. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler;

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ... from www.gelgez.net
La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi.

İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor.

İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor.

13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ...
13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ... from img-s1.onedio.com
Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor.

İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırındaki i̇talyan köyü moena'nın diğer adı ise turchia, yani. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü.

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ... from www.gelgez.net
Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Moena köylülerinin en büyük isteği ise mehter takımını görmek. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırındaki i̇talyan köyü moena'nın diğer adı ise turchia, yani.

İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler;

Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. İtalya'daki türk köyünden davet var. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Türkçe bilmeyen ama kendilerini türk olarak tanıtan moenalılar, türkleri bekliyor. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz.

İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat italya. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip.

Posting Komentar

0 Komentar